Direktlänk till inlägg 18 november 2008
Handen på hjärtat- blir det inte ofta varm korv eller värmda färdiga köttbullar till middag för att det ska gå fort?
För mig är det så i alla fall.
Men jag har ett recept som jag tillgriper ibland...
DET HÄR BEHÖVER MAN HA HEMMA:
500 g färsk pasta
1 färsk gul lök, knipplök
50 g parmesanost
1 knippe färsk dragon
3-4 kycklingfiléer, ca 600 g
1 msk olivolja
2 dl creme fraiche
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
1-2 krm grovmalen svartpeppar
SERVERING:
grovriven parmesan
GÖR SÅ HÄR:
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Sila av pastan i ett durkslag och skölj under rinnande kallt vatten, tills den är kall.
Finstrimla löken, riv parmesanosten, hacka dragonbladen och tärna kycklingfilén i centimeter-stora bitar.
Fräs kycklingen i oljan i en stekpanna på medelhög temperatur i två minuter. Häll i creme fraiche och dijonsenap och låt puttra i fem minuter.
Tillsätt lök, dragon, pasta, salt och peppar, låt koka i ytterligare två minuter. Servera kycklingpastan i stora djupa tallrikar med rikligt av parmesanost.
Glöm nu bara inte att ta fram kycklingfiléerna ur frysen innan du går till jobbet!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|