Direktlänk till inlägg 2 juli 2009
Kan man tänka sig något bättre än både kall och nyttig mat så här varma dagar:
DET HÄR BEHÖVER DU TILL 4 PERSONER.1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1 msk pressad citronsaft 2 msk olivolja 2 dl tomatjuice 3 bifftomater 1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta 1 färsk gurka 1 grön paprika salt, peppar 1-2 krm chilipasta GÖR SÅ HÄR:Kyl hälften av vattnet så att det blir iskallt. Koka upp resten av vattnet och lägg i buljongtärningarna. Låt dem smälta. Ta kastrullen från värmen och tillsätt det iskalla vattnet, pressad citronsaft, olivolja och tomatjuice. Rör om och låt det kallna helt. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär dem i mindre bitar. Lägg tomatbitarna i en matberedare. Skala löken och dela den i mindre bitar. Skala vitlöken och skiva den. Skär gurkan i mindre bitar. Kärna ur och dela paprikan i mindre bitar. Lägg allt i matberedare och kör tills allt är finfördelat. Rör ner allt grönsakshacket i den kalla buljongen. Rör om. Smaka av med salt, peppar och chilipasta. Ställ soppan kallt och täck den. Låt soppan stå ca 2 timmar. Lägg de olika tillbehören i små skålar så att var och en kan garnera sin soppa. Vispa i soppan innan den ska serverasTILLBEHÖR:rivet dagsgammalt vitt bröd finhackad lök, paprika och gurkaNu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|