Direktlänk till inlägg 19 april 2011
Detta är verkligen en jättegod kycklingrätt - står sig bra i kampen med lamm och lax till påskens buffér
(Har tyvärr ingen bild - men lovar att det ser läckert ut om man lägger upp det snyggt.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA
8 kycklingfiléer
8 skivor rökt parmaskinka
Soltorkade tomate - ungefär så mycket som bedömer blir bra
Gröna och svarta oliver
Färsk Basilika
100 gram Philadelphiaost
Salt & svartpeppar
Tandpetare
TILL TILLBEHÖREN BEHÖVER DU DETTA
Olivolja
4 ägg
2 knippen färsk grön sparris
Parmesan (nyriven)
GÖR SÅ HÄR:
Hacka soltorkade tomater, oliver och basilika.
Blanda med philadelfiaost i en skål.
Låt stå i några minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Banka ut kycklingfiléerna tills de är ca 0,5 cm tjocka.
Lägg en skinkbit ovanpå.
Bred på ett lager med philadelfiafyllningen och rulla ihop.
Fäst rullarna med tandpetare.
Lägg kycklingrullarna på ett ugnssäkert fat eller en plåt.
Salta och peppra lätt.
Sätt i ugn ca 15 minuter.
Tag ut och låt svalna.
Förvara gärna i kylskåp innan servering.
Koka ägg i lättsaltat vatten i 7-8 min.
Tag ur äggen och lägg i sparrisen, som kokas i 3-5 min.
Tag ur sparrisen och låt rinna av i ett durkslag.
Lägg upp de halverade kokta äggen bredvid kycklingen och sedan den gröna sparrisen på andra sidan om kycklingen
Ringla över olivolja samt strö över lite parmesanost.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|