Direktlänk till inlägg 12 maj 2013
Har du litet kött över från gårdagens grillning?
Det kan du ta till vara på genom att göra en Rest - Pizza.
(Vanligt ugnstekt eller stekpannestekt kött går förstås lika bra.)
Att abvändas för restmat - det var så pizzan en gång i tiden kom till.
Lycka till!
DETTA BEHÖVER DU HA TILL PIZZA-BOTTEN.
50 g jäst
2,5 dl vatten
4-5 dl vetemjöl
2 msk olja
1 1/2 tsk salt
6 dl riven ost
Mozarella
soltorkade tomater
TILL TOMATSÅSEN:
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1/2 tsk salt
svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU:
Smula jästen i en bunke.
Lös jästen i lite av vattnet och häll sedan på resten av vattnet.
Rör i mjöl, olja och salt.Arbeta samman till en smidig deg.
Jäs till dubbel storlek, ungefär 40 minuter.
Sätt ugnen på 300°C.
Bred ut degen i en smord plåt
Låt den jäsa ytterligare 10 minuter.
Tomatsåsen
Koka upp de krossade tomaterna med resten av ingredienserna till tomatsåsen.
Överbliven tomatsås kan användas i soppor, grytor eller till köttfärssås, så spara den!
Bre på tomatsåsen
Strö över osten.
Lägg över köttbitarna och tomater och mozzarella.
Ringla lite olja över pizzan
In med plåten högt upp i ugnen!
Låt det grädda cirka 8 minuter.
Tyvärr ingen bild.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|