Direktlänk till inlägg 16 augusti 2008
DET HÄR BEHÖVER DU HA HEMMA:
400 g färsk, strimlad skinka
1/2dl soja
1 msk chilipulver
3 dl köttbuljong
1 hackad gul lök
2 paprikor i olika färger
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 tsk hackad chilipeppar
1/4 dl maizenamjöl
salt
GÖR SÅ HÄR:
Blanda köttet med soja och chilipulver. Koka upp buljongen. Lägg i kött, lök och grönsaker lite i taget så att buljongen kokar hela tiden.
Tillsätt tomatpuré, vitlök och chilipeppar. Låt koka cirka 15 min. Red av med maizena. Låt koka cirka fem minuter. Smaka av och servera med kokt ris/potatis och sallad, gärna också vitt bröd typ källarfranska.
Tips: Vill du ha grytan något mindre het så kan du minska på chilipeppar.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
|||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|||
|