Direktlänk till inlägg 4 juli 2010
Sommarmat.
Sill och potatis är väl det första man tänker på - och visst är det en rätt som står sig varma sommardagar.
Men lördag-söndag kanske man vill ha något lite festligare.
Varför inte plocka fram grillen och grilla fläskytterfilé.
Fläskytterfilén har också lägre pris än vanlig fläskfilé.
Ingenting man sörjer över.
Dessutom är den plattare och går lättare att grilla hel.
Glöm inte att lägga den i marinad ett par timmar innan.
Finns färdig men lätt att göra själv.
Detta är ett bra recept - men experimentera gärna med det du har i kryddhyllan.
Saften och det finrivna skalet från 1 citron
1 dl soya
½ dl rött vin (matvin finns i matbutiken)
1 msk balsamvinäger
örtkryddor efter tillgång och smak – gärna timjan, rosmarin, färsk basilika
6-10 vitlöksklyftor, pressade
gärna lite smulad torkad chili eller finhackad färsk chili
nymald svartpeppar – ganska rikligt
½ dl olivolja
En god sås till är äpple och myntasås.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
3 dl grekisk yoghurt
1 syrligt äpple
2 msk färsk mynta
1 msk honung
SÅ HÄR GÖR DU:
Hacka mynta.
Riv äpplet på den grova delen av rivjärnet
Blanda ner äpple och mynta med honungen i yoghurten.
Gör den gärna i god tid så den hinner stå en stund så smakerna får "gifta sig" med varandra.
Servera gärna med potatisklyftor som blir klara i ugnen medan du grillar.
Vattenmelonen - glöm inte den - bästa tillbehöret varma dagar.
Fräscht till det grillade - och världens bästa törstsläckare.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|