Direktlänk till inlägg 14 januari 2011
Kanske har du några kantareller i frysen från höstens skörd.
Isåfall måste du absolut pröva den här grytan.
(Tyvärr ingen bild)
DET HÄR BEHÖVER DU:
Ca 500 gram fläskfile
2 vitlöksklyftor (en om de är stora)
Ca 200 gram kantareller
3 dl creme fraische (lätt gärna)
2 dl vitt vin
2 msk kalvfond
1 grön paprika
1 knippe färsk bladpersilja (Kan dock bytas ut mot fryst)
SÅ HÄR GÖR DU:
Skiva filén i 1 cm tjocka skivor.
Klyfta löken, hacka vitlöken och dela svampen. Stek samman tills det mjuknar. Stek sedan med köttet tills det får färg.
Häll över i en större gryta och salta & peppra.
Blanda samman creme fraiche, vin, fond och häll detta i grytan.
Lägg även i strimlad paprika.
Låt sjuda i ca 10 minuter.
Grovhacka bladpersiljan och strö över vid servering.
Gott att servera till är ris och köttbärstomater
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|