Direktlänk till inlägg 7 december 2011
Silltårta på jukbuffén blir något extra - särskilt om den som här är gjord på kavring.
Tyvärr har jag inget foto
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
6 – 8 skivor kavring
Cirka 350 g matjessill
1 dl hackad dill
0,5 gul lök
6 dl vispgrädde
3 blad gelatin
4 msk citronsaft
Salt och vitpeppar
Hackad dill och rädisor till garnering
SÅ HÄR GÖR DU:
Blötlägg gelatinblad i en dl vatten samt citronsaft i 5 minuter.
Lägg kavring i botten på en form. Skär till så att de täcker. Du kan också mixa kavringen till smulor och packa i botten på formen.
Vispa grädden hård.
Hacka matjessill och lök samt blanda med vispad grädde och dill. Smaka av med salt och vitpeppar.
Värm gelatinbladen lätt i mikron och rör om tills gelatinet löst sig. När gelatinet svanlat något så vänder du ner det i sillsmeten lite i taget.
Fördela sillsmeten över kavringen i formen.
Ställ silltårtan i frysen över natten eller några timmar.
Ta gärna fram silltårtan en stund innan servering.
Garnera med hackad dill och rädisor. Servera silltårtan på buffe eller som förrätt – skär eveventuellt upp tårtbitar och servera tillsammans med andra sillar, färskpotatis, knäckebröd och dryck.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|