Direktlänk till inlägg 11 april 2014
Har du inte hunnit bestämma söndagsmiddagen ännu så får du här ett tips på en toppengod söndagsmiddag.
Receptet fick jag för något år sedan av en kompis...ja kanske var det till och med två år sedan.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
Fyra personer blit gott och väl mätta på detta.
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm malen peppar
1 burk kantareller - om du inte har egenplockade i frysen.
1 äggula
2 msk cremefraiche
ca 150 g riven parmesanost
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en skål.
Blanda ner färsen och rör om.
Forma till 4 stora biffar.
Bryn i smör ca 5 minuter på varje sida.
Lägg i en ugnsäker form.
Stek svampen i smör och häll i en skål.
Blanda ner ägg, creme fraiche och parmesan.
Salta
Bred ut blandningen över biffarna.
Sätt in i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Servera med en god brunsås gjord på grädde och smör.
Pressad kokt potatis är gott till.
Och -förstås- en fräcsh grönsallad.
Vi har också prövat att utesluta sås och potatis för den slanka linjens skull och det är jättegott då också.
Tyvärr inget foto....glömmer alltid att ta kort när jag är i matlagartagen. /Eller nästan alltid i alla fall/
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|