Direktlänk till inlägg 10 februari 2011
Många som är borta hela dagarna i veckorna tycker att helgmaten är rolig att laga och gärna får ta tid.
Ibland känner jag så - men oftast vill jag ha god mat- men inte alltför krånglig att laga.
Sedan jag hittade receptet på den här kycklingen i tomat och örter och med en härlig ostgratinering står den ofta på bordet hos oss en lördag eller söndag.
Receptet räcker till fyra portioner.
Tyvärr finns det inget foto eftersom rätten aldrig blivit förevigad.
DET HÄR BEHÖVER DU HA HEMMA:
4 kycklingfiléer
1 aubergin
1 r gul lök
1 liten röd lök
2-3 klyftor vitlök
500 gram krossad eller passerad tomat
2 dl riven, lagrad ost
1/2 tsk salt
2 msk olivolja + olja till stekning
lite honung
oregano 1 - 2 teskedar
och lika mycket timjan
GÖR SÅ HÄR:
Gör först tomatsåsen så här: Finhacka löken.
Krossa eller pressa vitlöken.
Fräs lök och vitlök mjuk i lite olja i en panna stor nog att rymma tomatsåsen. Tillsätt kryddorna, tomaterna och saltet..
Koka samman och låt det sedan småputtra på låg värme några minuter.
Skiva auberginen ganska tunt.
Låt lite olja bli het i stekpannan och stek kycklingen runt om så den får fin färg.
Smörj en ugnseldfast form och var lite extra noggrann.
Häll först tomatsås så botten döljs.
Sedan varvar du kyckling och aubergin
Resten av såsen häller du över och omkring kyckingen och auberginen.
Strö över riven ost och gratinera i ugn 225 grader i cirka en halvtimme.
Servera med ris och en fräsch grönsallad.
Garanterat succé.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | |||||||||
|