Direktlänk till inlägg 15 december 2013
Det blir inte många kakor bakade hos oss - men denna är måste på julen i vårt hus.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
75 g smör
100 g ljus choklad
1 dl socker
3 ägg
1/2 dl russin
(1/2 dl rom)
1/2 dl ströbröd
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk crème fraiche
SÅ HÄR GÖR DU:
Om du använder rom (man kan alltså utesluta rommen om man vill, det påverkar en del tycker jag - men inget avgörande) -slå rommen över russinen och låt stå tills russinen suga upp rommen.
Rör rumsvarmt smör luftigt tillsammans med sockret.
Smält chokladen i vattenbad och vispa ner den i smeten.
Tillsätt äggen, ett och ett under omrörning.
Blanda vetemjöl, ströbröd och bakpulver.
Rör ner crème fraichen i smeten och tillsätt russinen.
Blanda ner torrvarorna.
Häll smeten i en avlång form på 1 1/2 liter och grädda i 175 grader i cirka 45 minuter.
Låt svalna helt innan servering.
Denna kaka blir bara bättre av att få stå till sig.
(Tyvärr har jag inget foto)
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|