Direktlänk till inlägg 1 december 2017
Ibland vill man laga riktig mat _- inte bara snabbmat - men ändå mat som inte tar för lång tid även till vardagsmiddag.
Då är denna spaghettigratängen med kyckling perfekt.
Maten räcker till 6 personer.
Är man färre blir det som blir över en bra lunchlåda/lådor.
OM det blir något över - för det är så jättegott!
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
1 grillad kyckling
paket fryst bladspenat
riven muskot
250 g champinjoner, skivade
1 liten burk sparris
6 portioner kokt ris
Sås:
3 msk smör
msk vetemjöl
3-4 dl kaffegrädde
salt och peppar
2 äggulor
2-3 dl riven ost
SÅ HÄR GÖR DU:
Värm ugnen till 225°.
Skär loss kycklingköttet.
Tina spenaten, låt den rinna av i en sil.
Krydda lätt med muskot.
Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull.
Späd med grädden, krydda och koka 10 minuter.
Ta den av värmen och rör ner gulorna under kraftig vispning.
Lägg riset i botten av en smord ugnsform.
Varva med kyckling, spenat, svamp och sparris.
Slå såsen över och gratinera tills den har fin färg, 15-20 minuter
Medan gratängen är i ugnen hinner du duka och fixa en fräsch grönsallad.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|