Alla inlägg under november 2009
Skåne har kommit allra längst när det gäller vaccineringen mot svininfluensa.
Där är en fjärdedel av befolkningen nu vaccinerad.
10% mer än i Stockholm som nog ändå ligger bra framme.
Framför allt är det mycket märkligt att media fått och får hålla i hela informationsbiten runt detta.
Alla man pratar med är förvirrade - inga klara riktlinjer nånstans - inte ens vart man ska gå för att bli vaccinerad.
Borde inte all information om en så viktig sak som denna massvaccination helt ligga i Socialstyrelsens händer.
Med utskick till varje hushåll.
Det räcker med svininfluensans hot över oss....jag vill inte ha en massa motsägande artiklar.
Nu är jag medveten om att jag nästan ger mig på yttrandefriheten men det är inte min avsikt.
Jag vill bara påpeka den hjälplöshet och panik som jag uppfattar det som att många svenskar känner idag - som en följd av medias agerande framför allt.
Gissar att det vid andra fikabord på andra arbetsplatser diskuteras lika livligt som på min - den ena har läst det och den andra nåt annat.
Faktiskt är det svårt att förstå att man talar om samma sak.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/skane-har-vaccinerat-flest-1.989761
Läst på en anslagstavla på en arbetsplats jag besökte i veckan:
Bakom elakt förtal till grova maktövergrepp finner du alltid en gravt personlighetsstörd individ.
Normala människor beter sig inte på det viset!
Tack e-k för dina vackra tankar till inlägget.
Du har en fin blogg såg jag när jag kikade in!
Ha en riktigt fin helg!
http://kaela.bloggplatsen.se/2009/11/06/2157620-tva-oron-och-en-mun/
Ja Gunilla - jag tror vi är många som upplevt det.
Men det gör inte den personliga upplevelsen mindre smärtsam.
Det är viktigt att lyssna - verkligen lyssna!
En skön helg till dig också med en kram!
http://kaela.bloggplatsen.se/2009/11/06/2157620-tva-oron-och-en-mun/
Nu har vi snart helgen här och dags att börja fundera på middagsmat.
Det är ju nästan bara på helgerna man hinner laga mat ordentligt.
Den här kycklinggrytan hittade jag någonstans på nätet för något år sedan och lagat den ett par tre gånger sdedan dess.
Kyckling är en vanlig ingrediens i vår helgmat
DETTA BEHÖVER DU HEMMA FÖR 4-6 PERSONER:
600g - 1000kg kycklingfilé
1 msk rapsolja
1 purjolök (alt. ett knippe salladslök)
2 röda paprikor
10 champinjoner
2 tomater
2 pressade vitlöksklyftor
2 burkar kokosmjölk, ā 400g
2 msk kycklingfond
1 msk tamarisoja
1 msk tomatpuré
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
salt och peppar
ev. 1 tsk sambal oelek
ev. 2 tsk arrowrot
GÖR SÅ HÄR:
Strimla kycklingen, purjolöken, paprikan och champinjonerna.
Kärna ur och tärna tomaterna.
Fräs champinjonerna i en stekpanna tills all vätska ur champinjonerna reducerats, tillsätt purjolök och paprika.
Fräs i några minuter och för över till en stor kastrull.
Stek kycklingen i rapsolja och tillsätt till kastrullen med grönsaker.
Tillsätt resterande ingredienser, förutom tomaterna. Salta och peppra.
Låt grytan puttra på medelvärme i ca 20 min.
Tillsätt sedan tomathacket och låt grytan sjuda i ytterligare 5 min.
För en starkare gryta, tillsätt 1 tsk sambal oelek.
Servera grytan rykande het tillsammans med basmati- eller råris och ev. en grönsallad.
(Önskas en tjockare sås, red av med arrowrot utrörd i kallt vatten).
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|