Direktlänk till inlägg 1 oktober 2017
För att fixa en riktigt bjudgod Chili con carne är detta vad
DU BEHÖVER HA HEMMA FÖR ATT MÄTTA 4-6 PERSONER
5-600 gram nötfärs
(annan färs fungerar också)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 röd paprika
1 msk malen spiskummin
1 tsk cayennepeppar
1 tsk malet bryggkaffe
2 msk olivolja
1 burk kidneybönor, 400 g
1 burk vita bönor, 400 g
1 burk kikärter
2 burkar krossade tomater a 400 g
salt
svartpeppar
2 tsk rödvinsvinäger
1 knippe timjan
1 kvist persilja
sÅ HÄR GÖR DU:
Hacka lök, vitlök, zucchini och paprika. Fräs grönsakerna tillsammans med kryddorna, nötfärsen och kaffet i olivolja tills det blir gyllenbrunt.
Tillsätt bönor och krossade tomater och låt sjuda 5 minuter.
Smaka av med salt, peppar och vinäger. Repa timjan och finhacka persilja och strö över chilin före servering.
SERVERA GÄRNA MED:
Vitt bröd
en fräsch grönsallad
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|